Google Shopping blir helt gratis

Google gick ut med nyheten att Google Shopping blir tillgängligt för företag att använda – helt gratis! Effekterna av Corona-pandemin syns världen över, inte minst i handeln. Varuhus och butiker ekar tomma samtidigt som vi ser en ökad digital aktivitet och shopping-beteende hos konsumenterna.

Idén är att företag ska få gratis exponering för deras produkter i Google Shopping-fliken under de som annonserar. Tack vare denna lösning kommer det öka chanserna för företag att att driva in livsviktig försäljning som behövs.

När blir Google Shopping gratis?

Google kommer börja med denna funktion i USA under slutet på april. Därefter kommer det börjas lanseras globalt och vi förväntas se detta startas igång helt och hållet innan årsskiftet, så ha lite tålamod.

Hur påverkas annonsörer av detta?

Vi som redan är annonsörer och betalar för att driva in försäljning kommer också bli belönade, och enligt Google behöver du inte göra någonting alls! Utan Google kommer kunna transformera de betalda annonserna till organiska annonser under Shopping-fliken i sökresultatet.

Hur kommer jag igång?

Allt du behöver göra är att du startar upp ett Google Merchant Center-konto och ladda upp ett produktflöde för alla dina produkter så kommer du igång. Google kommer gå ut med mer information om hur denna process kommer genomföras. Börja därför gärna redan nu att bekanta dig med verktyget så processen går så smärtfritt som möjligt när Sverige får tillgång till funktionen.

Läs gärna vidare om shoppingannonser i ”Vilka Google Ads format finns?

Behöver du hjälp?

Vi på Anegy kan hjälpa ditt företag att komma igång på bästa sätt och att ni kan utnyttja denna nya funktion när den anländer. Hör av dig till oss för mer information eller om du behöver råd/hjälp! 

Vill du ha en gratis guide i
tracking med GTM?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en guide med våra bästa tips. 

Nyhet! Webinars

Läs mer och boka kommande tillfällen!

BEST BLOG 2020

Blog of the year - Anegy.se. Young Marketing Professional of the year, Sabine Ljunggren.