SEO-dashboard

Vad är en SEO-dashboard?

En SEO-dashboard är en överskådlig rapport som visar hur din webbsida presterar utifrån noga valda mätpunkter och viktiga nyckeltal. Vår SEO-dashboard skapas i Google Looker Studio (tidigare Data Studio) och är specifikt utformad för att ge dig en tydlig bild över hur din webbplats presterar i det organiska söket. 

Varför behöver jag en SEO-dashboard?

Med en SEO-dashboard kan du löpande övervaka ditt arbete med sökmotoroptimering. Rapporten är ett perfekt verktyg när du vill utvärdera arbetet över tid utan att behöva göra nya rapporter. Med en dashboard kan du enkelt följa utvecklingen genom att enbart ändra datumintervall. Du kan även addera andra smidiga datafilter om så önskas. Dashboarden går även enkelt att dela med andra via länk om flera vill titta i den samtidigt, individuellt eller under sittande möte. Likaså kan man exportera dashboarden som PDF med vald vy.

Vad ingår i Anegys SEO-dashboard?

Oavsett om du vill ha en SEO-dashboard för en domän eller flera så hjälper våra SEO-specialister och analytiker dig med det. Dashboarden kan skräddarsys efter behov, men vårt grundutbud innehåller följande typ av data:

Monitorering av ranking
Vi kopplar ditt rankingverktyg till dashboarden för möjligheten att följa utvecklingen av ranking på prioriterade sökord. 

Obs! Saknar ni ett rankingverktyg? Det finns flera prisvärda alternativ på marknaden. Vi hjälper er med uppsättning och att komma igång – oavsett verktyg.

Webbtrafik över tid
Vi jämför hur er organiska trafik presterar mot övriga kanaler. Samt hur fördelningen ser ut mellan olika enheter. 

Klick och impressions
Vi presenterar vilka sökord som driver trafik (klick) till er webbplats, samt vilka sökord som har potential att driva mer. 
 
Länkprofil
Sammanställning av bl.a. inlänkar och refererande domäner. 
 
Obs! Saknar ni verktyg för monitorering av inlänkar? Den här typen av verktyg kan vara dyra. I vår dashboarden ingår en manuell sammanställning av inlänksdata. Men om ni önskar löpande uppdaterad data kring inlänkar kan detta ordnas mot en mindre löpande kostnad.
 
Optimeringsåtgärder på er webbplats
Information om ev. metadata, rubriker, brutna landningssidor (404) och bilder som behöver optimeras. 
 
Obs! Denna information behöver adderas manuellt varje månad.

Vanliga frågor

Svar: En SEO-dashboard för en domän kostar mellan 8 000-10 000 kr. Priset kan variera beroende på vilka verktyg som ska kopplas till dashboarden, samt vad som behöver eller önskas skräddarsys.

Svar: Ja, det är möjligt att koppla ihop ditt Google Analytics konto med din SEO-dashboard. Så snart vi har åtkomst till ditt konto så sköter vi kopplingen.

Svar: Ja, det är möjligt att koppla ihop ditt Adobe Analytics konto med din SEO-dashboard. Så snart vi har åtkomst till ditt konto så sköter vi kopplingen.

Svar: Du äger alltid din SEO-dashboard. Även om vi hjälper dig skapa den så står du alltid som ägare och rapporten är sparad på ditt Google konto. Anegy arbetar alltid för att vara så transparenta som möjligt.

Svar: Vad roligt att du är intresserad av att visualisera din SEO-data på ett mer effektivt sätt! Kontakta gärna på magnus.clarenbring@anegy.se  så sätter vi ihop ett prisförslag på SEO-dashboard utifrån era behov.

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.