Sökordsanalys

Vad är Sökordsanalys?

Sökordsanalys är tillvägagångssättet för att hitta relevanta sökord som en webbsida bör optimera mot och därmed ha möjlighet att ranka på. Analysen utgår från sökord som är relaterade till företagets erbjudande och som marknaden söker på – och därmed har en signifikant sökvolym. En sökordsanalys formar grunden för vilka sökord ett företag bör satsa på och indikerar vad man kan förväntas generera i forma av trafik utifrån sökvolym och konkurrensen på respektive sökord. 

Varför ska man göra Sökordsanalyser?

Om man känner till vad ens potentiella kunder söker efter på sökmotorer och vad deras intention med sökningen är, kan man enklare anpassa sitt befintliga innehåll på webbplatsen och skapa nytt innehåll för att fylla eventuella luckor. Det handlar med andra ord inte bara om att hitta sökord som matchar ens produkter eller tjänster, utan att hitta sökord som har potential att driva kvalitativ och konverterande trafik till er webbsida. Genom att analysera sökdata och sammanställa en sökordsanalys kan företag på ett systematiskt sätt anamma ett utifrån-och-in tänk och erbjuda potentiella kunder den informationen som de letar efter – istället för att chansa på ett ord som man tror andra googlar efter för att hitta till ens webbsida. 

Hur gör vi Sökordsanalyser?

Vårt SEO-team är experter på sökordsanalyser och kan hjälpa er med allt förarbete som krävs för att identifiera potentiella sökord som är relevanta för er verksamhet. Genom att analysera ert erbjudande, direkta konkurrenter och indirekta konkurrenter i sökresultatet skapar vi en övergripande analys och sammanställning på de sökord med mest potential som er verksamhet bör fokusera på. Från breda sökord med hög sökvolym och högre konkurrens till längre fraser och smala ämnen med lägre konkurrens. 

Sökordsanalysen kan även kompletteras med en innehållsplan, med förslag på befintligt innehåll som ni bör justera eller nytt innehåll ni bör producera för att ranka på prioriterade sökord. Likaså kan vi hjälpa er med SEO copywriting, det vill säga att skapa sökmotoroptimerade texter från grunden.

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.