Content marketing

Vad är Content marketing?

Content marketing, eller innehållsmarknadsföring som det kallas på svenska, är en metod inom marknadsföringen som syftar till att skapa innehåll som är anpassat till sin målgrupp. Vikten ligger vid att skapa relevant och värdeskapande innehåll som i sin tur bidrar till ett större förtroende och lojalitet hos sin valda målgrupp i respektive kanal.

Varför ska man jobba med Content marketing?

Från lokalt familjeföretag till internationell e-handel, oavsett bransch är en hemsida det digitala navet hos dagens företag. Med hjälp av content marketing kan ni trollbinda era besökare med relevant och tydligt innehåll vid rätt tidpunkt i rätt kanal. Relevant intresseväckande innehåll kommer skapa mervärde för era befintliga kunder såväl som nya potentiella kunder. Content marketing öppnar upp dörrarna för att både undervisa, informera och underhålla era besökare, vilket kommer göra att stanna kvar längre på er webbplats och lära känna era produkter och tjänster. 

Hur jobbar vi med Content marketing?

Med utgångspunkt i era mål, era besökares beteende och det innehåll ni önskar dela, skapar våra skickliga konsulter en gedigen innehållsstrategi med tydliga riktlinjer. Gemensamt granskar vi ert nuvarande innehåll för att dra lärdom av vad som har presterat bra och vad som bör omarbetas till nya format och kanaler. Likaså hjälper vi gärna till att skapa nytt innehåll och sökmotoroptimerad copy där det behövs. Önskar ni producera innehållet själva så stöttar vi er i processen genom att skapa tydliga mallar och underlag för att underlätta ert arbete.

Vanliga frågor

Svar: En content marketing strategi är ett ramverk med tydliga riktlinjer som agerar som grund för allt content som verksamheten så kommunicera i externa kanaler. I en content marketing strategi konkretiseras varje kanals syfte, mål, målgrupp, innehåll och budget. Likaså inkluderas kreativa exempel på hur detta kan se ut i respektive kanal.

Svar: Priset på en contentstrategi beror på hur många kanaler som inkluderas i strategin. En riktlinje är ca 15 000-20 000 kr per kanal. Kontakta oss för en konkret offert, så skräddarsyr vi ett förslag utifrån era behov.

Svar: Content innefattar olika typer av innehåll t.ex. video, bild och text. Dessa olika varianter kräver i regel olika mycket tid, kompetens och verktyg att producera. Vår rekommendation är att börja utforska content marketing i form av text eftersom det är användbart i fler olika kanaler. Ett blogginlägg med sökmotoroptimerat innehåll är är både värdeskapande på er webbplats, i ett nyhetsbrev och för sökmotorer. Likaså kan ni dela detta blogginlägg i flertalet sociala medier.

Svar: Kompetensutveckla ert interna team och skapa er egen content plan. Vi erbjuder en halvdagskurs i contentstrategi. Läs mer och anmäl dig!

Svar: Maila gärna en kort sammanfattning med er behov till magnus.clarenbring@anegy.se så tar vi fram ett prisförslag skräddarsytt efter era förutsättningar och önskemål.

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.