A/B-testning

Vad är A/B-testning?

A/B-testning innebär att man testar två versioner mot varandra för att se vilken som presterar bäst. Det kan vara allt från två versioner av en annons, ett nyhetsbrev eller ett element på en webbsida. Genom att testa flera versioner mot varandra kan man enklare mäta vilken version man ska satsa på för att få bäst möjliga resultat. 

Varför ska man jobba med A/B-testning?

Ofta ägnar webbplatsägare mycket fokus åt att öka mängden trafik till sina sidor. Ibland så pass mycket fokus att man glömmer hur viktigt det är att ta hand om trafiken som man redan har. Med A/B-testning kan ni optimera er webbplats för att öka andelen som konverterar och på så vis förbättra resultaten och se till att ny trafik konverterar bättre än tidigare.

Hur jobbar vi med A/B-testning?

Vi jobbar tätt mer er som kund och börjar alltid med att gå igenom era mål och förutsättningar. Med er utgångspunkt och vår expertis inom området som grund tar vi sedan fram förslag på verktyg/strategi och en plan framåt.

Vårt mål är alltid att arbeta så öppet och transparent som möjligt, detta för att möjliggöra en överföring av vår kunskap till er. På så vis är tanken att ni ska ha möjlighet att ta vid det arbete som vi tillsammans påbörjar för ett långsiktigt optimeringsarbete.

Vi erbjuder varje kund en unik lösning utifrån era behov och förutsättningar.  Slutmålet är det samma – vi hjälper er med A/B-testning så ni kan förbättra resultaten för er webbplats.

Vi kan bland annat hjälpa er med:

  • Initial analys
  • Mål och KPI:er
  • Rekommendationer av verktyg
  • Implementering av verktyg
  • Strategi
  • Testplan
  • Operativt arbete
  • Uppföljning av tester och rapportering
  • Rekommendationer kring förändringar av hemsidan
  • Internt kompetenslyft inom A/B-testning

Vanliga frågor

Svar: Alla våra produkter är timbaserade, beroende på vad ni önskar få hjälp med inom A/B-testning (strategi, val av verktyg, operativ hjälp) så kommer prislappen att variera. Kontakta gärna oss för ett prisförslag för just er webbplats.

Svar: Majoriteten av alla webbplatser går att koppla till verktyg för att komma igång med enklare A/B-testning. Börja med att ändra ett element i taget på er webbplats för att se hur ni kan förbättra upplevelsen och mängden konverteringar steg för steg.

Svar: Maila gärna magnus.clarenbring@anegy.se så tar vi fram ett prisförslag skräddarsytt efter er webbplats – stor som liten!

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.