Youtube-annonsering

Vill ni börja med Youtube-annonsering och öka er digitala närvaro? Att annonsera på Youtube är då troligtvis någonting för er!

Youtube-annonsering

Youtube är världens näst största söknätverk efter Googles sökmotor. Faktum är att av Svenskar i åldrarna 12–45 år använde ca 95 procent av dem Youtube under 2019, och 32 % av alla Svenska internetanvändare över 12 år använder Youtube varje dag. Vilket betyder att din målgrupp sannolikt finns där också, så se till att synas där dem vistas.

Med Youtube-annonsering kan du nå ut till personer som inte känner till ditt varumärke ännu, personer som letar efter produkter och tjänster som liknar dina erbjudanden, eller nå ut till folk som redan har interagerat med ditt företag. Att annonsera på Youtube är föga förvånande fokuserat på video men det går även att använda sig av display-annonser. Många tror att man behöver en stor budget och väl producerade reklamfilmer men så är inte fallet. Sanningen är att oavsett storlek på ert företag så kan Youtube-annonsering hjälpa er nå era mål.

Oavsett vad ert mål är, om ni vill öka er varumärkeskännedom, driva trafik, samla leads eller öka försäljningen så är detta möjligt att åstadkomma via Instagram-annonsering. All annonsering görs dessutom enkelt via ert Facebook Business konto.

Fördelarna med Youtube-annonsering är bland annat:

 • Det är mer engagerande och lättare att fånga personers intresse med videoannonser kontra bildannonser samtidigt som ni har tid att berätta en historia och väcka ditt varumärke och dess historia till liv.
 • Ni kan annonsera på Youtube för att öka varumärkeskännedomen, driva trafik till er hemsida eller öka försäljningen, och enkelt mäta resultatet. Möjligheterna är stora!
 • Effektiv målgruppssegmentering.
 • Det är mätbart.
 • Du betalar bara för resultat. T.ex om någon sett hela din video eller klickat på din annons.

Hur jobbar vi med Youtube-annonsering?

Våra experter är certifierade i Youtube ads och har lång erfarenhet av att annonsera på Youtube. Vi kan hjälpa er med att sätta upp Youtube-annonsering från grunden eller hjälpa er med specifika områden där ni behöver extra resurser. Oavsett vilket ser vi till att ni når ut till rätt målgrupp, med rätt erbjudande vid rätt tillfälle. 

Våra specialister analyserar er nuvarande insamlade data för att utforma en effektiv kundresa och strategi. Därefter sätter vi gemensamt upp olika mål och KPI:er, målgrupper och innehållet i annonseringen. Vi utvärderar resultatet och ser till att er annonsering är optimerad.

Allt arbete vi gör sker transparent. Vi redovisar därför resultaten av våra insatser som de är, vare sig de är bra eller dåliga. Annonseringen sker via ert Google-konto och kostnaderna för annonsering sker i vanlig ordning direkt till Google. Ni äger kontot. Ni äger datan.

Tillsammans kan vi skapa resultat!

Behöver ni hjälp med Youtube-annonsering?

Vi hjälper våra kunder med bland annat:

 • Initial analys
 • Konkurrentanalys
 • Trendanalys
 • Utformning av strategi inklusive mål och KPI:er
 • Internt kompetenslyft inom Youtube ads
 • Skapa kampanjstruktur i ert konto
 • Skapa annonser i Youtube
 • Löpande optimering
 • Uppföljning, utvärdering och rapportering


Är ni intresserade av börja annonsera på Youtube? eller är ni vana inom Youtube-annonsering användare som behöver extra stöttning? Kontakta oss så berättar vi mer eller klicka här för att få en offert!

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.