Facebook-annonsering

I skrivande stund finns totalt sju miljoner annonsörer världen över som krigar om annonsutrymmet på Facebook och Instagram. Med tanke på den tuffa konkurrensen är det viktigare än någonsin att antingen ha specialistkunskapen inhouse för att sköta annonseringen, eller anlita expertkompetens utifrån. Vi på Anegy hjälper er med att fixa allt som behövs för att komma igång, till att sätta upp kampanjer och annonser, och sköta den löpande optimeringen och uppföljningen utifrån uppsatta mål.  

Facebook som annonseringskanal

Föga förvånande är Facebook världens just nu största sociala nätverk med knappt 2,4 miljarder aktiva månatliga användare globalt. I undersökningen ”Svenskarna och internet 2018” uppgav 76 % av svenskarna att de använt tjänsten någon gång under 2018. Vad som gör Facebook tilltalande för de allra flesta företag är att i stort sett alla målgrupper finns representerade på plattformen. Och oavsett om du säljer B2C eller B2B, så är kanalen relevant.

Fördelar med Facebook-annonsering

Den allra största fördelen med Facebook som marknadsföringskanal, förutom dess stora antal användare, är möjligheten att rikta sin annonsering väldigt snävt tack vare all den mängd data som Facebook besitter om sina användare.

Frånsett demografiska faktorer såsom kön, ålder och utbildningsnivå är det på Facebook möjligt att också rikta annonseringen baserat på användares intressen och beteenden, samt skapa så kallade custom- och lookalike-målgrupper. Det innebär exempelvis att vi kan återannonsera mot personer som tidigare varit inne på er hemsida, och hitta personer som liknar era nuvarande kunder på Facebook.

Behöver ni hjälp med Facebook-annonsering?

Vi på Anegy har lång erfarenhet av Facebook-annonsering och har hjälpt många stora företag inom flera olika branscher; bl.a. fastighets-, spel-, vitvaru-, elbils- och solcellsbranschen.

Vi hjälper er med allt från att ta fram relevanta KPI:er och implementera konverteringsspårning, till att sätta upp annonser och kampanjer, och löpande optimera och följa upp annonseringen utifrån uppsatta mål.

Klicka här för att få en offert!

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.