Outreach SEO

Vad är Outreach SEO?

En stor och viktig del inom SEO handlar fortfarande om anskaffning av externa länkar (backlinks). Idag räcker det dock inte att endast se till kvantiteten på länkarna utan kvaliteten är desto viktigare. Outreach är en strategi där man anskaffar länkar från andra domäner på ett mer naturligt sätt genom att nå ut till ägare av webbsidor.

Varför ska man jobba med Outreach?

Att erbjuda bra och relevant innehåll på sin webbplats räcker tyvärr inte för att prestera på topp i det organiska sökresultatet. Det krävs även referenser i form av länkar som kan intyga att ert innehåll ska premieras av Google. Genom att arbeta med outreach har ni möjlighet att skala upp arbetet med länkanskaffning och få fler nya länkar till er webbplats. Det kommer både öka er länkkraft och stärka er länkprofil. Förutom de faktiska länkarna kommer ett effektivt arbete med outreach även att skapa goda synergier med mer PR och bygga ert varumärke – tack vare exponeringen i diverse digitala forum.  

Hur jobbar vi med Outreach?

Önskar ditt företag hjälp med link building och outreach? Investera i Anegys tjänst Outreach SEO och vi sköter arbetet med outreach som kan generera i nya kvalitativa länkar till er domän.

Våra SEO-specialister skapar sökmotoroptimerat innehåll för er webbsida och identifierar sedan vilka domäner som är intressanta att få länkar från. Därefter kontaktar vi ägarna av webbsidorna och, med en personlig approach, tipsar om innehållet vi skapat.

Beroende på vilket upplägg ni önskar kan Anegy hantera kommunikationen med webbsideägarna, alternativt tillhandage er information om relevanta sajter att samarbeta med.

Exempel på vad vår tjänst Outreach SEO innehåller:

  • Leverans med samlad information om relevanta webbsidor, från domain authority score till kontaktuppgifter.
  • Våra SEO-specialister skapar sökmotoroptimerat innehåll i syfte att bygga länkar men som samtidigt är relevant för era besökare.
  • Anegy sköter kommunikationen med sajtägare.
  • Löpande support av våra SEO-specialister under arbetet med Outreach.
  • Månadsrapport av arbetet med Outreach.
 

Vanliga frågor

Svar: Outreach är ett av de moment inom SEO som är mest tidskrävande. Vi rekommenderar våra kunder att ha tålamod och försäkrar dem om att ett lyckat outreach arbete med nya länkar genererar resultat på lång sikt, i form av förbättrad ranking och därmed mer organisk trafik. I regel brukar det ta någon månad.

Svar: Absolut, men som ovan nämnt kan detta ta en del tid. Fördelen med att arbeta med en byrå är att det redan finns genomarbetade processer på plats, en gedigen idéebank och beprövade strategier att arbeta utifrån.

Svar: En “bra” länkprofil innehåller länkar från relevanta domäner sett till er verksamhet, samt att de är dofollow vilket innebär att de delar med sig av länk styrka. Likaså ska inflödet av nya länkar vara stadigt och naturligt, utan kraftiga toppar och dalar.

Svar: Vad kul! Maila gärna magnus.clarenbring@anegy.se så tar vi fram ett prisförslag skräddarsytt efter er budget och behov.

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.