Reddit-annonsering

Vad är Reddit-annonsering?

Reddit är ett forum som används av människor som vill träffa likasinnade eller har gemensamma intressen. Likt Twitter och Flashback, kan användaren gå med i ett community eller välja att följa ett specifikt ämne, där användaren konsumerar innehållet.

Skulle er målgrupp vara intresserad i exempelvis politik, specifika samhällsrelaterade ämnen, sport eller andra kategorier kan ni med hjälp av Reddit-annonsering rikta er mot ett community eller välja att rikta er mot just det intresset. 

Varför ska man jobba med Reddit-annonsering?

Reddit skiljer sig från traditionella sociala medier, eftersom Reddit-användaren endast går med i de diskussionsforum som de är intresserade av att delta i eller konsumera innehåll från. Detta ger företag fantastiska möjligheter för pricksäker digital marknadsföring. 

Fördelar med att annonsera på Reddit:

 • Den genomsnittliga användaren interagerar och engagerar sig mer än alla andra användare av övriga sociala medier.
 • Reddit-användaren hittar nya företag, aktuella ämnen, produkter och tjänster mest av alla andra sociala medier.
 • Reddit-användare har en högre tendens att bli influerade än alla andra användare av sociala medier.
 • Annonsörer kan rikta sig till specifika forum som målgruppen befinner sig i.
 • Den genomsnittliga användaren spenderar mycket tid i forumet varje dag. (Över 15 minuter snitt i jämförelse med Facebooks 11 minuter, varje dag)
 • Ca 1 miljon svenskar använder Reddit idag.

Hur jobbar vi med Reddit-annonsering?

Behöver ni hjälp med att börja annonsera på Reddit från grunden? Eller kanske optimera er nuvarande Reddit-annonsering? Våra specialister hjälper er att gör en nulägesanalys och sätter upp relevanta mål, KPI:er och målgrupper.

Reddit-annonsering kan tillföra bredare räckvidd och nytt engagemang för ert varumärke. Oavsett om ni vill nå ut till en ny målgrupp, få målgruppen att engagera sig och/eller genomföra konverteringar.

Vi utgår alltid från era behov och stöttar där ni behöver förstärkning, från strategi till punktinsatser och löpande operativt arbete. Tillsammans ser vi till att era produkter och tjänster syns vid rätt tidpunkt, för rätt målgrupp med ett pricksäkert och mätbart resultat. Vi tror starkt på transparens och rapporterar vårt resultat precis som det är, oavsett utfall. All annonsering sker dessutom via ert eget konto vilket betyder att ni äger all data och kan lätt se över annonseringen.

Vi hjälper företag med:

 • Nulägesanalys av er annonsering
 • Upprättning av strategi och planering
 • Sätta upp konverteringsdrivande målsättningar
 • Hitta målgruppens forum och community
 • Skapa annonsinnehåll
 • Skapa kampanjer och struktur över ert annonskonto
 • Kontinuerlig optimering
 • Uppföljning och rapportering


Ta steget och nå ut till en målgrupp som har bättre engagemangs- och influeringsgrad än andra traditionella sociala medier. Testa Reddit! 

Vanliga frågor

Svar: Det finns två typer av annonsformat, det ena är sponsrade inlägg (promoted posts) som kommer i två utföranden; Link ads, där du driver trafik till en specifik landningssida, eller Text ads, där du driver trafik till en annan Reddit-sida. Det andra är Display ads, vilket är traditionella banner-annonser.

Svar: Nej, i dagsläget finns Reddit enbart på engelska. Men det finns specifika trådar och forum, så kallade subreddits som riktar in sig på olika språk.

Svar: Vad kul! Maila gärna magnus.clarenbring@anegy.se så tar vi fram ett prisförslag skräddarsytt efter er budget och behov.

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.