Spaning: Så kommer du annonsera på Clubhouse

Det senaste tillskottet i mobilen, Clubhouse, är under extrem (!) tillväxt. Från (ynka) 600 000 användare i slutet av 2020 till 10 miljoner i februari. Och appen är fortfarande under “invite-only”, det vill säga att du måste bli inbjuden för att få ta del av plattformen. Samt att den idag endast finns för iOS.

Annonsering är det inte på tal om än. De vill såklart ro hem sin growth-resa först. Och landa sitt community. Vår performance-specialist Magnus Schill poängterar dock att vi borde förbereda oss redan nu. Och spanar kring framtida annonsformat.

“Att Clubhouse är under en kraftig expansion gör det troligt att vi borde få information om framtida annonseringsmöjligheter inom kort. Att tillägga är att Facebook också håller på att utveckla en motsvarighet, vilket gör det ännu troligare att bana väg för köpt i ljudväg.”

“Kortare inslag i form av reklampauser, sponsrade budskap när du går in i ett “room” eller “promoted rooms” är några tänkbara utvägar för finansieringen. I början av april rullade de ut i test möjlighet att få betalt från andra användare som content creator på plattformen, men utan avgifter. Kanske är detta ett spår de kommer utveckla och framöver börja ta en del av den kakan.”.

När det kommer nya sociala medier är det bra att vara tidig på bollen och förstå hur mediet fungerar. Det ger en bra känsla för hur vi som företag och som annonsörer kommer använda den framåt i vår kanalmix, menar Magnus.

“Du ska inte sitta still och vänta för att se hur den utvecklas. Anslut direkt idag och skaffa dig en känsla och förförståelse för appens potential. Det finns också många sätt som du kan marknadsföra dig och din verksamhet redan idag, organiskt. Så börja etablera dig på plattformen.”

Marknadsför dig på Clubhouse med Magnus tre tips

1. Små rooms: Hitta relevanta små rooms i din bransch och anslut till dem. Här är det troligare att du får medverka.
2. Värde-drivet: Fokusera på att ge värde istället för att sälja när du kommer “on stage”.
3. Håll dina egna rooms: Börja hosta rooms – när du hostat minst tre har du möjlighet att ansöka om egna Clubs.

Magnus Schill
SEO, SEM & SMM

Vill du ha en gratis guide i
tracking med GTM?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en guide med våra bästa tips. 

Nyhet! Webinars

Läs mer och boka kommande tillfällen!

BEST BLOG 2020

Blog of the year - Anegy.se. Young Marketing Professional of the year, Sabine Ljunggren.