Nu kan du välja månadsbudget i Google Ads

Alla som arbetar med Google Ads har säkert någon gång upplevt något sorts ”problem” med att det endast går att sätta budget per dag...

Om inget annat så kräver det att man tar höjd för faktumet att det är olika antal dagar i månaden om man arbetar med en väldigt tight budget.

Det gjorde inte saker enklare när Google för något år sedan ändrade sin policy som tillät dem att spendera upp till dubbla budgeten per dag istället för de tidigare 20%.

Men nu verkar det hända saker!

Jag arbetar dagligen med flera Google Ads kunder, men när jag loggade in på ett specifikt kundkonto i början av veckan upptäckte jag en ny drop down meny där jag tilläts sätta budget per månad på kundens kampanjer. Spännande!

google ads månadsbudget

Är funktionen här för att stanna?

I skrivande stund har Google inte gått ut med ett officiellt uttalande om den nya funktionen och det är långt ifrån alla våra kunders konton som har möjligheten att välja månadsbudget. Risken finns därmed att detta kanske endast handlar om ett test från Googles sida som kanske kommer dras tillbaka inom en snar framtid.

Låt oss alla hoppas att månadsbudget i Google Ads är här för att stanna!

Vill hålla dig uppdaterad inom det senaste av digital marknadsföring? Håll ögonen öppna för våra populära frukostseminarium och prenumenera på vår blogg!

Michael Vexmoore

Michael Vexmoore
SEM, SMM & CRO

Vill du ha en gratis
SEO-analys?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en analys med massa värdefull data.