Senior digital analytiker

Anegy är landets ledande konsultbolag inom digital marknadsföring med fokus på att leverera digitala resultat genom analys och optimering. Vi arbetar för några av Sveriges och världens mest etablerade varumärken. Vi är inne i en kraftig tillväxtsatsning och söker nu en senior digital analytiker för att stärka vårt team av expertkonsulter till vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm med tillträde omgående.

Som senior digital analytiker hos oss kommer du att arbeta med att analysera och optimera våra kunders digitala närvaro på både köpta och ägda kanaler. Du kommer jobba tätt tillsammans med våra kunder och snabbt få stort ansvar. För rätt person finns det möjlighet att utvecklas till en ledande stjärna på den digitala arenan.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter: 

 • Strategiskt, taktiskt och operativt arbete som konsult i ett eller flera högt prioriterade kundprojekt.
 • Helhetsansvar för projektledning av konsult(er), leveranskvalitet och resurseffektivitet i respektive projekt.
 • I detta ingår bland annat att sätta digitala mål och KPI:er tillsammans med kund; säkra digital mätning och uppsättning av tracking; visualisera data och analyser i dashboards och rapporter; analys och optimering i både köpta och ägda kanaler, deltagande i systemkomperationer och upphandlingar, kravställning på leverantörer mm.
 • Deltagande i införsäljnings- och merförsäljningsprocesser.
 • Drivande i utvecklingen av bolagets erbjudande och kompetens inom ditt specialistområde.
 • Deltagande i att hålla såväl interna som externa utbildningar och seminarier inom dina kompetensområden.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och i rollen arbetar du både självständigt och i tätt samarbete med kollegor. I ditt jobb kommer du också att ha direkt kontakt med kunder och deras onlineavdelningar.

Kvalifikationer, erfarenheter och egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du har relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, statistik, teknik eller digital marknadsföring. Söker du rollen som senior webbanalytiker bör du även ha något eller några års arbetslivserfarenhet av webbanalys eller digital marknadsföring, vilket innebär att du har erfarenhet av något eller några digitala analyssystem eller annonssystem som tillexempel Google Analytics, Adobe Analytics, Hotjar, Google tag manager, Adobe media optimizer, Adform eller liknande. Har du även kunskap inom HTML, JavaScript, JQuery eller något programmeringsspråk är det meriterande.

För att passa i rollen behöver du vara analytisk och tycka det är roligt att grotta i siffror och se samband och utvecklingsmöjligheter för digitala satsningar. Du behöver även kunna presentera dina insikter på ett snyggt och pedagogiskt sätt. Anegy har stort resultat- och målfokus, så för att trivas behöver du vara ambitiös, driven och gilla tuffa mål och utmaningar. Du ska även kunna arbeta strukturerat, vara noggrann och arbeta serviceinriktat. Du känner stort ansvar för dina projekt, är lätt att samarbeta med och har kunden i fokus. Du brinner för digital marknadsföring och håller dig löpande uppdaterad inom ditt område.

Anställningsvillkor och förmåner

Visar det sig att du är den stjärna som vi letar efter och att vi får glädjen att välkomna dig som ny medarbetare så kan vi erbjuda dig en mängd schyssta villkor och förmåner, särskilt eftersom vi är bland de få företag i vår bransch som är anslutna till kollektivavtal.

Hos oss får du till exempel:

 • Sex veckors semester
 • Ett stabilt försäkringsskydd (t ex Livförsäkring, Arbetsskadeförsäkring och Omställningsförsäkring)
 • Tjänstepension (ITP)
 • Extra ersättning när du är föräldraledig och långtidssjuk
 • Fast grundlön samt rörlig lön i form av kollektiv bonus och individuell bonus, med rätt till årlig löneförhandling
 • Möjlighet till provision vid försäljning och rekrytering
 • Friskvårdsbidrag
 • Tjänstetelefon
 • Arbetsdator
 • Tillgång till både intern och extern kompetensutveckling
 • Löpande roliga sociala aktiviteter såsom kickoffer, veckovisa frukostar och AW:s

2017-11-24

Lön
Individuell lönesättning

Ansökan
Ange referens: Ansökan Senior Digital Analytiker
Vi tar emot ansökan via e-post: ansokan@anegy.se

Kontaktperson
Malin Johansson, ansokan@anegy.se